




Ja, det anbefales. Før du skal så gresskarfrø kan du legge dem i lunket vann i 6-8 timer. Dette gjør at skallet mykner og spiringen skjer raskere.
Gresskar trives i moldrik, veldrenert jord. Jorden bør være løs og luftig, og gjerne blandet med godt kompostert gjødsel. Hvis du planlegger å så gresskar direkte i hagen, sørg for at jorden er veldrenert og steinfri.
Frøene bør legges rundt 2 cm ned i jorden. Dekk dem lett til med jord og vann forsiktig.
Gresskar spirer veldig raskt – ofte innen 1 til 3 dager dersom temperaturen ligger på rundt 25 grader.
Gresskar spirer raskest ved rundt 25 grader, og etter spiring trives de best rundt 20 grader.
Ja, det er fullt mulig – spesielt hvis du velger mindre sorter som flaskegresskar. Pallekarmer gir mer plass enn potter, og passer derfor bedre for gresskar. For små varianter kan du bruke store krukker.
Plassbehovet varierer avhengig av sort, men som hovedregel bør du ha 50-80 cm mellom hver plante og 100-240 cm mellom radene. Kjempegresskar kan bli flere hundre kilo tunge, og verdens største gresskar er over 1200 kg!
Gresskar liker mye vann, spesielt i varme perioder. Vann gjerne flere ganger daglig når det er solrikt og tørt. Sjekk om jorden er fuktig med fingere, og vann ved behov. Unngå vanndammer i overflaten, da har du vannet for mye.
Ja, gresskar elsker sol og trenger mye lys for å vokse seg store. Unngå eksponering for frost, og la plantene venne seg gradvis til utelivet.
Begynn tilvenningen i midten av mai. Etter en uke med gradvis eksponering for mer og mer sol og uteklima kan du plante dem ut for godt, så lenge det ikke er fare for nattefrost.
Butternutgresskar, også kjent som flaskegresskar, er populære for sin søte smak og kompakte vekst. Prøv deg på de mange Muskus-variantene av flaskegresskar. Du kan også prøve Valenciano, med hvite frukter, eller Pacific Giant hvis du vil dyrke noe virkelig imponerende.
Ja! Næringsinnhold i gresskarfrø har rikelig med magnesium, sink og sunne fettsyrer. Å dyrke egne gresskar gir deg tilgang på friske frø – og ja, gresskarfrø er sunt!